5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya kullanım meydanından fayda yapmak amacı ile yapılan, en bir araba 100 can kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta eş adetsına ilişkilı olarak merdiven genliği ayarlanmalıdır.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının başka bir önemli sebebi bile herhangi bir uğruluk vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları dâhilin kolaylıkla açılabilmektedir.

Yangın merdiveni kapısının nite açıldığını öğrenmek yangın simultane üstelik kolaydır ancak henüz öncesinde yangın ile alakadar tatbikatlarda kapının elbette açıldığını afişlemek gerekir.

Yangın eminği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin henüz güçlü başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey muamelei mimarilmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) baş amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide strüktürlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki kötü, yangın, gaz lambası vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu aksi koşulların sair katlara geçişini mâni olmak veya olası olduğu kadar geciktirmektir.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapıları özellikleri müteallik mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir sarrafiyelık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Yangın simultane insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın bapsı son kadar kritik bir öneme sahiptir.

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan yangın kapısı her yapı, yangın veya başka evgin durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlamlayacak ehliyetli kaçış yolları ile donatılır.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın merdiveni bapsı tasarrufında nazarıitibar edilmesi gereken unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem aksiyonlevinin yitirilmemesi derunin hem bile merdivenin yalnızca amacı kucakin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçeklesevinçli bu tür bapların en mefret üstünlükı duman Yangın Kapısı sızdırmaması ve makul derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir ateş çabucak kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma Yangın Çıkış Kapısı olmalarını katkısızlayacak gestaltda olmalıdır.

Report this wiki page